سرپرست روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به همراه معاون خود سید محسنی و خاوری مسئول ارتباط با رسانه های روابط عمومی، از دفتر کشاورزی آینده جهان (کاج) بازدید کردند.

به گزارش پایگاه خبری هنر هشتم، به نقل از ایانا، ساسان والی‌زاده سرپرست روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی که به همراه معاون خود سید محسنی و خاوری مسئول ارتباط با رسانه های روابط عمومی، از دفتر کشاورزی آینده جهان (کاج) بازدید کردند. با بیان این مفهوم که چرخش کشاورزی در شرایط کنونی به سمت اقتصاد سیاسی، ضرورتی ملی و جهانی است، گفت: اینکه کشاورزی را از منظر اقتصاد سیاسی و در فضای رقابتی از عرصه تولید کیفی تا قیمت تمام شده و حضور در بازارهای داخلی و بین المللی ببینیم ضرورتی است اجتناب ناپذیر و آخرین رهیافت های اقتصاد سیاسی نیز بر همین مفهوم تاکید می کند.

والی‌زاده گفت: سوق دادن کشاورزی به این مفهوم با سیاسی کردن کشاورزی با مقاصدی خاص، آن هم در شرایطی که تامین امنیت غذایی در فضای تحریم‌های ظالمانه و بلای جهانی کرونا در صدر راهبردهای سیاسی قرار دارد در جهت منافع ملی و منافع هیچ جناح سیاسی نیست.

والی‌زاده با اشاره به انعکاس خبری توسط یک نماینده مجلس مبنی بر واردات گندم بدون ذکر تاریخ و القای این شبهه که طی ۳-۴ سال زراعی اخیر اتفاق افتاده، گفت: اعلام چنین خبر و موضع گیری در شرایط کنونی که کشور در یک جنگ اقتصادی همه جانبه به سر می برد، دوراندیشانه و مفید به حال کشور نیست. ایشان در تشریح بیشتر این مفهوم در جمع خبرنگاران، سردبیران و کارکنان پایگاه خبری کشاورزی آینده جهان (کاج) و مجلات «پیش به سوی کشاورزی اقتصادی» و «صنایع زیرساخت های کشاورزی» گفت: کشور در شرایط حساسی قرار دارد و رئیس جمهوری نیز پیش از این تاکید کرده بود: «کشاورزی ما طی ۵ سال گذشته از جمله سال ۹۹ به خوداتکایی در گندم رسیده است و به جز موارد خاصی آن هم برای صنایع مرتبط با آرد، گندم مورد نیاز خود و حتی ذخایر استراتژیک را تامین کرده است».

والی زاده با اشاره به شفافیت اطلاعات گفت: دیری است جهان از نظریه «دهکده جهانی» دانشمند برجسته علوم ارتباطات، مک لوهان عبور کرده و وارد عرصه ای شده است که صاحب نظران، این عرصه را «مکعب شیشه ای» می نامند و با این فرض، کمتر کسی می تواند با اخبار مبهم و در یک فضای شبهه آلود دستاوردهای یک ملت بزرگ و به ویژه صادق ترین قشر آن یعنی کشاورزان را زیر سوال ببرد.

والی زاده در فراز دیگری از سخنان خود به تشریح ابعاد جنگ اقتصادی تحمیلی از سوی کاخ سفید در قالب تحریم های همه جانبه و افزون بر آن، بیماری کرونا پرداخت و یادآور شد: در برآیند نهایی این ۲ پدیده نادر، کشاورزی و محصولات کشاورزی در کشور ما به یک برآمد تعیین کننده با اولویت بسیار بالا رسیده اند.

والی زاده گفت: همان طوریکه رئیس جمهوری در هفته گذشته یادآور شد «حتی کشورهایی که سیلوی غله و محصولات قابل نگهداری جهان به شمار می‌رفتند و بحران مازاد تولید داشتند و در تلاش بودند که صادرات محصولات کشاورزی خود را شتاب دهند، اکنون به دلیل گسترش شیوع بیماری عالمگیر کرونا وارد فاز ذخیره سازی محصولات کشاورزی خود شده اند، لذا ضروری است که کشور ما نیز امنیت غذایی مردم را بیش از گذشته از منابع داخلی تامین کند و این راهبرد، همان سوق دادن کشاورزی به سمت اقتصاد سیاسی است که خوشبختانه دولت هم با عمده قوا، با وجود مشکلات و دشواری ها این بحث را در اولویت اول خود قرار داده است.

در این بازدید، فرانک مسعودی و منصور انصاری از مدیران مجموعه نیز درباره چگونگی فعالیت اطلاع رسانی و نگرش های فرهنگ سازی، همچنین راهبردهای منطبق با شرایط کنونی برای ایجاد امیدواری در میان مردم که با دشواری زندگی می کنند توضیحاتی دادند که نکاتی از این بحث مورد توجه والی زاده، سید محسنی و خاوری قرار گرفت.

از جمله نکاتی که مورد توجه والی زاده قرار گرفت، حضور تیم قوی و همکاری ۲۰ تا ۲۵ ساله همراهان این مجموعه به عنوان اصل پایداری در مدیریت و حفظ نیروهای کیفی در شرایط دشوار اقتصادی بود، همچنین سید محسنی بر تحلیلی بودن مجلات «صنایع زیرساخت های کشاورزی» و «پیش به سوی کشاورزی اقتصادی» و پایگاه خبری کشاورزی آینده جهان (کاج) و تفاوت آنها با رسانه های خبری اشاره و به بحث های تحلیلی و ضریب تاثیرگذاری آنها بر روند تصمیم گیری و تصمیم سازی تاکید کرد، خاوری نیز بر این نکته تاکید کرد که همگی ما برای ایجاد سابقه ای درخشان و قابل انتقال در فعالیت های کاری زندگی خود هرچه به کشاورزان و کشاورزی مملکت خدمت کنیم، کم است.

در پایان، والی زاده با هیات همراه از قسمتهای مختلف مجموعه، به ویژه آرشیو مجلد مجله «دامپروران» و «صنایع زیرساخت های کشاورزی» از بدو انتشار تاکنون و دوره کامل مجله صاحب نام «برزگر» از ابتدا تا سال های اخیر بازدید کرد و برای روح پر فتوح ۲ زنده یاد؛ عبدالرضا میربلوک و منوچهر عیسی‌خانی، از جمله مدیران برزگر و پیشکسوتان اولین دوره فعالیت های روزنامه نگاری تخصصی بعد از پیروزی انقلاب فاتحه خواندند و از آنان به عنوان نام‌های فراموش نشده یاد کردند.