اهمیت همکاری ناسا و امارات متحده عربی در ماموریت‌های مریخ چیست پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم:// امید توانسته است رویدادهای آب‌وهوایی در مقیاس وسیع را ردیابی و دنبال کند، مانند یک توفان شن در ژانویه ۲۰۲۲ که این سیاره را درنوردید و از جمله از فراز دهانه کوه Jezero که مریخنورد استقامت و هلیکوپتر […]

اهمیت همکاری ناسا و امارات متحده عربی در ماموریت‌های مریخ چیست

پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://

امید توانسته است رویدادهای آب‌وهوایی در مقیاس وسیع را ردیابی و دنبال کند، مانند یک توفان شن در ژانویه ۲۰۲۲ که این سیاره را درنوردید و از جمله از فراز دهانه کوه Jezero که مریخنورد استقامت و هلیکوپتر نبوغ ناسا در آنجا مشغول کنکاش هستند عبور کرد.

اهمیت همکاری ناسا و امارات متحده عربی در ماموریت‌های مریخ چیست

وقتی امارات متحده عربی (UAE) در سال ۲۰۲۰ فضاپیمای امید را به فضا فرستاد به نخستین ماموریت به مریخ توسط یک کشور عربی تبدیل شد، و به ماموریت‌های مریخ توسط کشورهای دیگر از جمله آمریکا، روسیه، چین، و اروپا ملحق شد.

به نقل از اسلش‌گیر، اکنون دو تا از این مدارگردهای مریخ برای اشتراک‌گذاری داده‌ها با هم همکاری می‌کنند که در قالب توافق‌هایی برای اشتراک‌گذاری یافته‌ها بین مدارگرد تکامل اتمسفر و متلاطم و اتمسفر مریخ (MAVEN) ناسا و مدارگرد امید ماموریت مریخ امارات (EMM) محقق شده است.

ماموریت مریخ امارات مدارگرد امید را در تابستان ۲۰۲۰ به سمت مریخ پرتاب کرد. امید در فوریه ۲۰۲۱ وارد سیاره سرخ شد، و از آن زمان در حال جمع‌آوری داده‌ها درباره اتمسفر مریخ و سیستم‌های آب‌وهوایی آن بوده است. به نوشته وبسایت اینورس، مزیت امید این است که در یک مدار فوق بالای مریخ، بین ۱۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰۰ مایل از سطح آن، قرار می‌گیرد، که برای آن امکان دیدن نواحی بزرگی از این سیاره در آن واحد را فراهم می‌آورد.

این بدان معناست که امید توانسته است رویدادهای آب‌وهوایی در مقیاس وسیع را ردیابی و دنبال کند، مانند یک توفان شن در ژانویه ۲۰۲۲ که این سیاره را درنوردید و از جمله از فراز دهانه کوه Jezero که مریخنورد استقامت و هلیکوپتر نبوغ ناسا در آنجا مشغول کنکاش هستند عبور کرد.

همکاری ناسا و امارات متحده عربی در ماموریت‌های مریخ

با همکاری پروژه امید با MAVEN ناسا، که از سال ۲۰۱۴ در مدار مریخ قرار گرفته است، این دو پروژه می‌توانند اطلاعاتشان درباره اتمسفر مریخ، و به خصوص لایه بالایی اتمسفر، را گردآوری کنند.

شانون کاری، محقق ارشد MAVEN از دانشگاه کالیفرنیا برکلی، گفت: «MAVEN و EMM هر کدام در حال کاوش در جنبه‌های متفاوتی از اتمسفر مریخ و سیستم اتمسفر بالایی آن هستند. ما، با همکاری یکدیگر، درک به مراتب بهتری از تاثیر اتمسفر پایینی بر فرار گازهای اتمسفر بالایی به فضا خواهیم داشت».

پژوهشگران، به کمک MAVEN، دریافته‌اند که مریخ اتمسفری بسیار رقیق دارد که تنها ۱% چگالی اتمسفر زمین است، و اتمسفر خود را در بازه‌ای چندین میلیون ساله از دست داده است.