پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
رباتی کوچکتر از دانه برنج که دارو را به مغز میرساند و نمونهبرداری میکند
پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
رباتی کوچکتر از دانه برنج که دارو را به مغز میرساند و نمونهبرداری میکند
این ربات کوچک از طریق سیستم عصبی مرکزی بیمار به نقطهای در مغز هدایت میشود که میتواند جراحی جزئی انجام دهد یا داروها را به منطقه موردنظر برساند.
شرکت بیونات لبز اعلام کرده که در یک مرکز بهداشتی در حال آزمایش فناوری تازه خود است و آمادگی دارد آزمایشهای بالینی را با پنج مرکز پزشکی سطح بالا در ایالات متحده آغاز کند تا تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت کند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، به گفته مسئولان این شرکت، اختراع جدید آنها یک ریزربات کوچکتر از دانه برنج است که از طریق سیستم عصبی مرکزی بیمار به نقطهای در مغز هدایت میشود و میتواند جراحی جزئی انجام دهد، داروها را به آنجا برساند یا همراه با بخشی از بافت مدنظر برای نمونهبرداری برگردد.
مایکل شپیگلماخر، مدیرعامل این شرکت پزشکی، میگوید که متوجه شده است برای درمان بیماریهایی در نقاط خاص بدنــ بهویژه مغزــ نمیتوان آنها را دقیقا هدف قرار داد. او تاثیر درمانهای موجود را «بمباران بدن بیمار با دارو» و ایجاد «عوارض جانبی نامطلوب گسترده یا آسیب به بافتها و اندامهای اطراف» توصیف میکند. حالا محصول جدید این متخصص و همکارانش قصد دارد بیماریهای مغزی را دقیقتر درمان کند.
ربات کوچک ساخت آنها که پزشک با استفاده از آهنربایی قدرتمند آن را هدایت میکند، میتواند محمولهای از درمان هدفمند را مستقیما در یک تومور یا هر هدف دیگریــ حتی در اعماق مغزــ رها کند و بازگردد.
اهمیت این روش در آن است که غولهای داروسازی طیف گستردهای از داروهای بیماری مغز و اعصاب از جمله پارکینسون، آلزایمر، صرع و بسیاری موارد دیگر را ساختهاند اما همه آنها با این چالش مواجهاند که چگونه داروها را به روشی بهتر به نقطهای در مغز که مدنظر است، برسانند.
از سوی دیگر، متخصصان شرکت بیونات لبز میگویند که ربات جدید آنها نفوذ به بافت را به حداقل میرساند و این کار را فقط به ایمنترین شکل و با کوتاهترین فاصله ممکن انجام خواهد داد. آنها معتقدند که این روشی کاملا جدید را برای درمان بیماریهای مغزی فراهم میکند.
این شرکت چند نمونه اولیه ریزربات را توسعه داده که هر کدام برای اهداف متفاوتی طراحی شدهاند. یکی از آنها به شکل کپسولی است که برای حرکت در مایع طراحی شده، یکی دیگر به شکل چوبپنبه است که برای سوراخ کردن بافت طراحی شده، یک محصول نوکتیز است و میتواند با برش دادن نوعی کیست در مغز جراحی جزئی انجام دهد، یکی دیگر هم میتواند با حمل محموله درمانی و ارسال مستقیم آن به منطقه موردنظر، از هجوم داروها به کل سیستم عصبی مرکزی جلوگیری کند.
مایکل شپیگلماخر به همراه همکارانش الکس شپانت و آویاد میزلز پیش از تاسیس شرکت بیونات لبز، موسسه پرایم سنس (PrimeSense) را ایجاد کرده بودند که سال ۲۰۱۳ اپل آن را به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار خرید. آن موسسه یکی از رهبران جهانی در زمینه حسگرهای سهبعدی بود و فناوری پشت شناسایی چهره اپل را ارائه کرد.
http://pra8.ir/?p=16563