پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
ابزار هوش مصنوعی جدید گوگل در آزمون جواز پزشکی ایالات متحده نمره قبولی گرفت
پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
ابزار هوش مصنوعی جدید گوگل در آزمون جواز پزشکی ایالات متحده نمره قبولی گرفت
ربات چت پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل در یک آزمون دشوار ویژه کسب جواز پزشکی در ایالات متحده به نمره قبولی دست یافته است.
عرضه عمومی چت جیپیتی در سال گذشته، که توسط مایکروسافت رقیب گوگل پشتیبانی میشود، مسابقهای را در زمینه هوش مصنوعی بین غولهای فناوری به راه انداخته است.
به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، در حالی که در مورد نقش هوش مصنوعی در آینده بشر گمانهزنیهای زیادی انجام شده است، کارشناسان این فناوری جدید را از همین حالا به عنوان یکی از مدعیان ایجاد تغییر شگرف در حوزه سلامت قلمداد میکنند.
هوش مصنوعی قبلاً در زمینه سلامت پیشرفت ملموسی را نشان داده و با الگوریتمهای منحصر به فرد خود، در برخی بخشهای پزشکی کارایی چشمگیری را به نمایش گذاشته است.
گوگل پیشتر در ماه دسامبر برای اولین بار از ابزار هوش مصنوعی خود برای پاسخ به سوالات پزشکی به نام «مد-پالم» (Med-PaLM) رونمایی کرد. این ابزار، بر خلاف چت جیپیتی، فعلا برای عموم منتشر نشده است.
غول فناوری ایالات متحده می گوید مد-پالم اولین مدل زبان بزرگ از خانواده مدلهای زبانی عصبی است که با یک تکنیک هوش مصنوعی توسط انسان آموزش داده شده تا در آزمون جواز پزشکی ایالات متحده آمریکا (USMLE) قبول شود.
این آزمون، امتحانی سه مرحلهای است که مورد تأیید فدراسیون بورد ملی ممتحنان پزشکی و بوردهای پزشکی ایالتی آمریکا قرار دارد و دانشجویان پزشکی و پزشکان برای کسب اجازه طبابت در ایالات متحده ملزم به قبولی در آن هستند.
نمره قبولی برای این آزمون، حدود ۶۰ درصد است. حال نتایج یک مطالعه که روز چهارشنبه منتشر شده نشان میدهد که این ابزار در پاسخ به این امتحان به نمره ۶۷.۶ درصد دست پیدا کرده است.
محققان گوگل در نتایج پژوهش خود گفتهاند که این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی «عملکرد دلگرم کنندهای دارد، هرچند نسبت به پزشکان ضعیفتر است.»
کاران سینگال، محقق در گوگل و نویسنده اصلی این مطالعه جدید، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه نتایج به دست آمده را «فوقالعاده هیجانانگیز» خوانده است.
یافتههای یک مطالعه دیگر که نسخه پیش از چاپ آن در ماه مه منتشر شده و هنوز نتایج آن توسط نشریههای علمی داوری نشدهاند نشان داده است که نسخه توسعهیافته این ابزار، با نام «مد-پالم ۲» (Med-PaLM 2)، در همین آزمون نمره ۸۶.۵ درصد را کسب کرده است که تقریبا ۲۰ درصد از نسخه قبلی بالاتر است.
مسئله حدود دخالت هوش مصنوعی در حوزه پزشکی از چالشهای پیش روی این رشته به حساب میآید. جیمز داونپورت، دانشمند علوم کامپیوتر در دانشگاه باث بریتانیا، در این باره میگوید که تفاوت زیادی بین پاسخ به «سوالات پزشکی و پزشکی واقعی» وجود دارد که شامل تشخیص و درمان مشکلات واقعی سلامت است.
آنتونی کوهن، کارشناس هوش مصنوعی در دانشگاه لیدز بریتانیا، میگوید که «توهم» (نام حالتی که در آن مدلهای هوش مصنوعی اطلاعات نادرست ارائه میدهند) به دلیل ماهیت آماری احتمالاً همیشه برای مدلهای زبانی بزرگ مشکلساز خواهد بود. بنابراین به اعتقاد او، این مدلها باید همیشه بهعنوان دستیار در نظر گرفته شوند تا اینکه تصمیمگیرندگان نهایی عنوان بگیرند.
نشریه وال استریت ژورنال آمریکا اوایل این هفته گزارش داده بود که ابزار «مد-پالم ۲» از ماه آوریل در بیمارستان تحقیقاتی معتبر «مایو کلینیک» در ایالات متحده در دست آزمایش است.
آقای سینگال گفت که نمیتواند در این موارد صحبتی کند، با این حال گفت که هیچ آزمایشی از طریق این ابزار هوش مصنوعی «بالینی، با حضور بیمار یا قادر به آسیب رساندن به بیماران» نیست.
http://pra8.ir/?p=16634