پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
حلقه دبی؛ بلندپروازی آیندهنگرانه در کنار بلندترین ساختمان جهان
پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
حلقه دبی؛ بلندپروازی آیندهنگرانه در کنار بلندترین ساختمان جهان
چشمانداز دبی در دهههای گذشته به شکل باورنکردنی تغییر کرده است، اما خلاقیت و ابتکار معمارانی که چشم به پیشرفتهای بیشتر دوختهاند پایانی ندارد.
فناوریهای جدید هر روز غیرممکنهای بیشتری را در دنیای ساختوساز و معماری ممکن میکنند. طراحان و معماران هم با چشماندازی از این پیشرفتهای سریع و انقلابی، ایدههای خود را به امید آنکه در آیندهای نزدیک به واقعیت تبدیل شود ترسیم میکنند.
شرکت معماری تجربی ZNera Space در دبی طرحی مفهومی ارائه کرده که شامل یک ساختار دایرهای عظیم پنج طبقه است که در اطراف برج خلیفه، بلندترین آسمانخراش جهان، پیچیده شده است؛ سازهای که ارتفاع آن ۸۲۹.۸ متر خواهد بود که تقریبا دو برابر ارتفاع ساختمان امپایر استیت است.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، این سازه که با نام داونتاون سیرکل (Downtown Circle) شناخته میشود، یک طرح بهشدت جاهطلبانه است که جامعه را با برنامهریزی شهری لوکس و آیندهنگر درهم میآمیزد. مجموعهای از تصاویر مسحورکننده از این طرح با همکاری پیکتاون (Pictown)، یک شرکت متخصص در رندرهای معماری (ترسیم طرحهای اولیه از ایدههای معماران)، منتشر شد.
معماران اصلی در شرکتهای معماری ZNera Space، Najmus Chowdry و Nils Remess، داونتاون سیرکل را بهعنوان یک حرکت افقی در برابر افق سرگیجهآور و آیندهنگر دبی از آسمانخراشهای بهظاهر بیپایان توصیف میکنند.
فناوریهای جدید هر روز غیرممکنهای بیشتری را در دنیای ساختوساز و معماری ممکن میکنند
منظره خط افق همواره در حال تغییر است
چادری و رمس، از معماران اصلی این پروژه، اذعان میکنند که هر چقدر هم که «داونتاون سیرکل» قانعکننده به نظر بیاید، اما در حال حاضر ازنظر عملی و مالی امکانپذیر نیست.
چادری گفت: «این قرار بود آغاز مکالمه باشد. چیزی که میتواند مردم را به بازاندیشی در توسعه شهری، بازنگری در تراکم شهرها تحریک کند… ما وعده شهر پایدار را میدهیم.»
رمس افزود: «ما روی جنبههای بسیار مهمی کار میکردیم که بحث درمورد چگونگی برنامهریزی شهرها را مطرح میکند. دلیل اینکه ما برج خلیفه را انتخاب کردیم این بود که در یک منطقه شهری بسیار متراکم قرار دارد و میخواهیم به مسائلی بپردازیم که با جمعیت متراکم شهر همراه است.»
این سازه که قرار است در ارتفاع ۵۵۰ متری بالاتر از سطح خیابان قرار بگیرد، محیطی بیش از سه کیلومتر خواهد داشت. این حلقه با پنج ستون بزرگ که پایههای آنها در زمینهای خالی بنا خواهند شد، پشتیبانی میشود که ستونها بهطور بالقوه میتوانند در خدمت اهدافی مضاعف باشند.
چادری گفت: «ما میخواستیم یک ریزاقلیم در مرکز شهر خلق کنیم و نوعی پوشش در اطراف منطقه ایجاد کنیم تا دما را کنترل کند و در هوای گرم زندگی بهتری داشته باشیم. میتوانید از آن [ستونهای] عمودی بهعنوان تصفیهکننده هوای شهری استفاده کنید.»
ساختار ستونها میتواند دارای یک طرح خلاقانه فیلتر دود باشد که ZNera Space ایجاد کرده است و در فهرست نهایی جایزه جشنواره جهانی معماری ۲۰۱۸ در بخش «پروژه آزمایشی آینده» قرار گرفت.
http://pra8.ir/?p=16899