پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم:// بزرگ‌ترین افزایش سرمایه در تاریخ نظام بانکی در بانک رفاه کارگران انجام شد

پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد:

بزرگ‌ترین افزایش سرمایه در تاریخ نظام بانکی در بانک رفاه کارگران انجام شد

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در مراسم گرامیداشت روز حسابدار در این سازمان که با حضور معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی و نیز مدیرکل امور مالی و همچنین جمعی از همکاران ستادی و استانی حوزه مالی و حسابداری این سازمان در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی-ورزشی نگین غرب تهران برگزار شد، با اشاره به وجود انواع تهدیدات درون‌سازمانی و برون‌سازمانی پیرامون هر سازمان و دستگاهی، گفت: ما امانتدار مردم و بیمه‌شدگان هستیم و نباید اجازه دهیم هیچ تهدیدی، اموال و دارایی‌های ذی‌نفعان را که در زمره حق‌الناس است، تهدید کند و همکاران حوزه مالی و حسابداری سازمان در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند.

به گزارش روابط‌عمومی بانک رفاه کارگران به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، میرهاشم موسوی در این نشست با تبریک روز حسابدار به همه فعالان این حوزه و به‌ویژه همکاران حوزه مالی، حسابداری و حسابرسی سازمان تأمین‌اجتماعی در بخش‌های مختلف بیمه‌ای، درمانی و اقتصادی، گفت: سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین صندوق بازنشستگی و بیمه اجتماعی با پوشش بیش از نیمی از جمعیت، دارای فعالیت بسیار گسترده مالی است و کمتر سازمانی را در کشور می‌توان از نظر حجم گردش مالی و تنوع فعالیت‌های مالی مشابه این سازمان پیدا کرد و در چنین سازمانی؛ مدیریت صحیح، علمی و هدفمند امور مالی و حسابداری اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد.

وی افزود: اهمیت موضوع مدیریت صحیح مالی در سازمان تأمین‌اجتماعی علاوه بر تنوع فعالیت و کثرت مخاطبان این سازمان، ناشی از آن است که این سازمان خدمت‌محور، امانت‌دار حق‌الناس و نماینده ذی‌نفعان برای صیانت از اموال و دارایی آنان است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر اهمیت نظارت و کنترل عملیات مالی در این سازمان و پاسخگویی به مخاطبان و ذی‌‎نفعان در مورد سرنوشت اموال و دارایی‌های آنان و چگونگی استفاده و صیانت از این دارایی، گفت: با مدیریت صحیح منابع و دارایی‌ها باید بتوانیم خدمات مناسب را با شناخت دقیق چالش‌ها و اولویت‌ها و متناسب با مقتضیات و نیازهای مخاطبان ارائه کنیم. در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین‌اجتماعی، با طراحی ۸ راهبرد ذیل نظام برنامه استراتژیک سازمان و نیز تعریف ۲۰۰ پروژه و فعالیت برای تحقق این راهبردها در بخش‌های مختلف بیمه‌ای، درمانی و اقتصادی تأمین‌اجتماعی توانسته‌ایم دستاوردهای ارزشمندی داشته باشیم و حرکت در این مسیر تحولی ادامه دارد.

موسوی، انجام بزرگترین تسویه بدهی در تاریخ نظام بانکی به مبلغ ۱۰۶ هزار میلیارد تومان و نیز انجام بزرگترین افزایش سرمایه در تاریخ نظام بانکی در بانک رفاه را از جمله دستاوردهای سازمان تأمین‌اجتماعی معرفی کرد و گفت: دستاورد بزرگ دیگر سازمان تأمین‌اجتماعی در این دوه آن است که از شرایطی که در ابتدای این دولت داشتیم و برای پرداخت حقوق و مستمری ماهانه ناگزیر از استقراض ماهانه از بانک بودیم، به وضعیتی رسیده‌ایم که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون، پرداخت حقوق و مستمری ماهانه را بدون نیاز به انجام استقراض بی‌رویه از نظام بانکی انجام داده‌ایم.

وی با اشاره به در حال ساخت بودن بالغ بر ۱۳۰ پروژه عمرانی در سراسر کشور به‌ویژه در مناطق کمتر برخوردار و نیز بهره‌برداری از ۳۵ پروژه درمانی در دو سال و نیم اخیر، افزود: بازمهندسی ساختاری و سازمانی و بازمهندسی نیروی انسانی، بسترهای زمینه ساز تحقق این دستاوردها بوده که باید با قوت استمرار یابد؛ اما موضوع مهم‌تر از دستاوردها و عملکرد، موضوع سلامت عملکرد است که باید از سوی همکاران حوزه مالی و حسابداری و نیز حوزه‌های نظارتی سازمان رصد و پایش شود. اگر سلامت عملکرد را با طراحی و استقرار نظام کنترلی و حسابرسی کارآمد تضمین نکنیم، ممکن است حتی دستاوردها و عملکردهای به ظاهر مثبت، به ضدعملکرد تبدیل شوند.

موسوی همچنین گفت: استقلال حرفه‌ای و بی‌طرفی همکاران مالی و حسابرسی باید تضمین شود تا بتوانند فارغ از اینکه چه کسی مدیر است و چه خواسته‌هایی دارد، با نظارت‌های درون‌سازمانی، مراقب سلامت عملکرد باشند و اجازه اعوجاج و خروج از مسیر را ندهند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به وجود انواع تهدیدات درون‌سازمانی و برون‌سازمانی پیرامون هر سازمان و دستگاهی، گفت: ما امانتدار مردم و بیمه‌شدگان هستیم و نباید اجازه دهیم تشخیص‌های غلط مدیریتی، سوگیری‌های غلط و خدای ناکرده فساد یا سوءاستفاده، اموال و دارایی‌های ذی‌نفعان را تهدید کند و همکاران حوزه مالی و حسابداری سازمان در این زمینه نقش بسیار مهمی دارند. همه ما باید پاسخگوی آنچه کرده‌ایم، تصمیماتی که گرفته‌ایم و حتی آنچه به هر علت انجام نداده‌ایم، باشیم و سعادت سازمانی این است که پیش از این که نهادهای نظارتی بیرون از سازمان به مسائل مالی سازمان ورود کنند، خودمان از صحت عملکرد سازمان اطمینان حاصل کنیم و با هم‌افزایی، محیط سازمان را برای افراد ناسالم و تهدیدهای احتمالی نا‌امن کنیم.

موسوی همچنین بر اهمیت آموزش و بازآموزی کارکنان تأکید کرد و گفت: همکاران ما در هر حوزه و به‌ویژه در حوزه مالی و حسابداری، باید بهترین‌های حرفه‌ای رشته خود باشند و باید نظام آموزش جامع و کارآمدی برای به‌روزرسانی مستمر دانش و تجربه همکاران سازمان وجود داشته باشد.

وی با انتقاد از اینکه به‌رغم تجربه و دانش ۷۰ ساله سازمان تأمین‌اجتماعی در حوزه بیمه اجتماعی، هنوز یک مجموعه تخصصی راهبردی و راهبری کلان در این سازمان شکل نگرفته است، بر اهمیت تبدیل دانش ضمنی و تجربه ۷۰ ساله سازمان به علم و دانش و مستندسازی این تجربیات تأکید کرد و گفت: در حوزه‌های مختلف سازمان تأمین‌اجتماعی باید میان مدیران و همکاران در سطوح مختلف، گفت‌وگوی چندوجهی و تضارب افکار و آرا وجود داشته باشد تا از دانش و تجربه ارزشمند سازمان برای ریشه‌یابی چالش‌ها و اتخاذ راهکارهای مناسب برای حل مشکلات نظام حکمرانی تأمین‌اجتماعی استفاده شود.

در این همایش همچنین مرتضی حسینی معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی سازمان تأمین‌اجتماعی با تأکید بر ضرورت و اهمیت انضباط مالی در این سازمان گفت: شاید بتوان سازمان تأمین‌اجتماعی را بزرگ‌ترین دستگاه مالی کشور دانست که مشابه آن در بین دستگاه‌های کشور با این حجم و تنوع فعالیت یا در کشور نداریم یا بسیار کم است که در حوزه‌های بسیار متنوعی در بخش‌های بیمه، کسب و کار، مالی و پولی و درمان و بازنشستگی فعالیت و ارائه خدمات دارد.

معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی تأمین‌اجتماعی افزود: حوزه مالی با همه بخش‌های سازمان در تعامل و اثرگذار است. از این رو همگرایی و هم‌افزایی یکی از اهداف اساسی این نشست است. برنامه‌های جدی آموزشی برای همکاران مسئول و همچنین آموزش‌های ویژه برای تربیت نیروی شاغل سازمان برای آینده تأمین‌اجتماعی را مورد توجه قرار خواهیم داد. این آموزش‌ها که می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های داخلی یا خارج از سازمان برگزار شود، باید متنوع و مفید و کاربردی باشد. همچنین در حوزه مالی باید در راستای تأمین نیروی انسانی آینده سازمان تأمین‌اجتماعی، موضوع جانشین‌پروری را هم مورد توجه داشته باشیم و لذا دو موضوع آموزش و جانشین‌پروری، دو برنامه راهبردی ما در همه حوزه‌های سازمانی است.

حسینی با تأکید بر این که بخش عمده منابع مالی تأمین‌اجتماعی مرتبط با بخش بیمه‌ای است، گفت: امروز مستمری بازنشستگان با وجود افزایش ارقام آن، به‌موقع و بدون نیاز به استقراض از نظام بانکی پرداخت می‌شود و این اقدام حاصل تلاش‌های تمامی بخش‌های سازمانی است. در هر ماه ۴۲ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مستمری‌ها و عمل به تعهداتمان نیاز داریم که بخش عمده آن با وصولی‌ها تأمین می‌شود. حوزه بیمه‌ای تأمین‌اجتماعی در این خصوص در صف اول است و سهم عمده منابع مالی موردنیاز این سازمان را تأمین می‌کند؛ حوزه سرمایه‌گذاری و اقتصادی هم در این شرایط خاص اقتصادی کشور و مشکلات تحریم‌ها، در حال تلاش است تا به خوبی به وظایف و مسئولیت‌های خود عمل کند و بخشی از منابع سازمان را تأمین کند.

وی با بیان این که بیش از ۶۵ درصد رقم پیش‌بینی شده در ردیف بودجه سال‌جاری کشور برای پرداخت تعهدات جاری دولت محقق شده است، گفت: با تلاش همکاران ما در بخش‌های مالی و بودجه، از سازمان برنامه و بودجه دریافتی خوبی داشتیم و بیش از ۶۵ درصد ردیف بودجه‌ای محقق شده و از این لحاظ، نسبت به همه دستگاه‌ها، جلوتر هستیم. این نقطه‌عطفی از تعامل ما با سازمان برنامه و بودجه است. امسال مبلغی در ردیف بودجه برای پرداخت تعهدات سالانه دولت لحاظ شده بود و امیدواریم سال آینده بتوانیم رقم بیشتری از مطالباتمان را به‌صورت نقد از دولت دریافت کنیم. در این راستا باید تلاش برای تعامل با دولت و سازمان برنامه و بودجه را تقویت کنیم تا بتوانیم مطالباتمان را به‌صورت نقدی دریافت کنیم.

معاون برنامه‌ریزی، مالی و پشتیبانی تأمین‌اجتماعی تأکید کرد: باید نگاهی را که سازمان تأمین‌اجتماعی را دستگاه پولدار و متمول و بدون دغدغه‌ای می‌بیند، اصلاح کنیم و واقعیت‌ها را درباره ظرفیت‌ها، دستاوردها و نیز چالش‌های حوزه حکمرانی تأمین‌اجتماعی، با مردم و مسئولان در میان بگذاریم.

براساس این گزارش علی محمدی سنجر نیز در این همایش با تبریک روز حسابدار و با بیان این‌که عنوان «حسابدار» به‌عنوان نماد و عنوان، برای همه همکارانی که در حوزه مالی و بودجه فعالیت می‌کنند به کار برده می‌شود، گفت: شعاری که برای این همایش در نظر گرفته شده «اخلاق حرفه‌ای، کنترل و پاسخگویی» است. این شعار بسیار مهمی است و کلمات آن که با دقت انتخاب شده‌اند، در این حرفه جایگاه خاصی دارند و همه ما سعی می‌کنیم به آنها پایبند باشیم.

محمدی سنجر در خصوص نقش حسابدار گفت: یکی از بزرگان حسابداری، در سال ۱۹۸۲، چارچوب جدیدی برای حسابداری مطرح کرد که «حسابداری مبتنی بر مسئولیت و پاسخگویی» بود که در مقابل «حسابداری مبتنی بر تصمیم» قرار داشت. در چارچوب جدید، نقش اجتماعی جدید، بسیار با ارزش و بسیار فراتر از وضع موجود برای حسابدار دیده است و جایگاه او را از کارمندی که صرف دستورات رئیسانش را اجرایی می‌کند، بسیار ارتقاء می دهد.

وی افزود: در نظام سابق، رابطه بین حسابدار و مدیریت، رابطه‌ای دوسویه بود که حسابدر آن‌چه را مدیریت می‌خواهد انجام می‌دهد و نتایج این تصمیمات و اقدامات هرچه که باشد به ذی‌نفعان که در این رابطه دخالت و مشارکتی ندارند، منتقل می‌شود. ذی‌نفعان را در این رابطه می‌توان جامعه و تمام استفاده‌کنندگان از خدمات در نظر گرفت که در تأمین‌اجتماعی معادل بیمه‌شدگان، کارفرمایان و بازنشستگان است. در وضعیت سابق ارتباطی بین حسابدار با ذی‌نفعان وجود ندارد و مدیران آنچه می‌خواهند به جامعه هدف منتقل می‌کنند ولی در چارچوب جدید، این ارتباط تغییر می‌کند. یعنی جایگاه «مدیریت» به جایگاه «پاسخگو» تغییر می‌یابد و حسابدار رابطه‌ای سه‌جانبه با مدیر و نیز ذی‌نفع دارد که بسیار اهمیت دارد. نقش حسابدار در «حسابداری مبتنی بر مسئولیت و پاسخگویی» این اطمینان را ایجاد می‌کندکه جریان اطلاعات بین پاسخگو و پاسخ‌خواه جریانی منصفانه است و حسابدار هم از منافع پاسخگو و هم از منافع پاسخ‌خواه دفاع می‌کند.