پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
قابلیت جدید ایرپادز اپل چگونه به کمشنوایان کمک میکند؟
پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
قابلیت جدید ایرپادز اپل چگونه به کمشنوایان کمک میکند؟
با بهروزرسانی نرمافزار جدیدی که قرار است از دوشنبه در آمریکا راهی بازار شود، برخی از هدفونهای بیسیم اپل از این پس قابلیت کاربرد به عنوان سمعک را نیز خواهند داشت.
این یک اقدام برجسته است که متخصصان از آن استقبال کردهاند، حتی اگر این هدفونها تنها به بخش کوچکی از میلیونها آمریکایی که دچار ضعف شنوایی هستند، کمک کنند.
براساس آمار مؤسسه ملی ناشنوایی و اختلالات ارتباطی آمریکا، از هر ۸ نفر آمریکایی بالای ۱۲ سال یک نفر، یعنی تقریباً حدود ۳۰ میلیون نفر دچار کاهش شنوایی در هر دو گوش هستند. میلیونها نفر از سمعک بهره میبرند، اما اکثر آنها هرگز آن را امتحان نکردهاند و عدهای دیگر آن را امتحان کردهاند ولی به دلیل هزینهها، کیفیت پایین، عدم تطبیق مناسب، ظاهر نامطلوب یا دلایل دیگر از کاربرد آن خودداری میکنند.
در آمریکا طی چند سال اخیر، تلاشهایی برای تغییر این وضعیت صورت گرفته است. دو سال پیش، قوانین فدرال تغییر کرد تا اجازه فروش سمعکها بدون نسخه پزشک را فراهم کند. ماه گذشته، اداره غذا و داروی آمریکا نرمافزار اپل را که ایرپادز پرو ۲ را به سمعک تبدیل میکند، تأئید کرد.
کارشناسان میگویند هنوز مشخص نیست که این تغییر قوانین تأثیرگذار بوده است یا نه، اما تبدیل ایرپادها به سمعک از آن دسته ایدههای خلاقانهای است که بسیاری به آن امید دارند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی، برخی اطلاعات در مورد کاهش شنوایی، سمعکها و گزینه جدید اپل را ارائه کرده است.
خطرات کاهش شنوایی: انزوا، زوال عقل و زمین خوردن
حدود ۱۵ درصد از آمریکاییها از داشتن مشکلات شنوایی خبر میدهند. گرچه بیشتر افراد دارای کاهش شنوایی بالای ۶۰ سال هستند، اما مشکلات شنوایی تنها مختص سالمندان نیست. مطالعهای نشان داده است که مردان و افراد ساکن مناطق روستایی بیشتر در معرض خطر کاهش شنوایی قرار دارند.
همچنین، کاهش شنوایی با اثرات فراوانی بر سلامت افراد در ارتباط است. این موضوع به انزوا، افسردگی و افت شناختی کمک میکند، خطر زوال عقل را افزایش میدهد و تغییرات ساختاری در مغز ایجاد میکند. همچنین به افزایش خطر زمین خوردن نیز منجر میشود.
باربارا کلی، مدیر اجرایی انجمن کم شنوایی آمریکا، گفت: «هر کاری که ما انجام میدهیم، همه روابطمان، چه شخصی و چه در زندگی کاریمان، شامل شنیدن مکالمات است. ما اکنون دریافتهایم که هر چه زودتر مردم بتوانند به سلامت شنوایی خود توجه کنند، بهتر است.»
در آمریکا برای تهیه سمعک نیازی به مراجعه به پزشک نیست
پیش از تغییر قانون در سال ۲۰۲۲ توسط اداره غذا و داروی آمریکا، همه باید برای دریافت سمعک به پزشک مراجعه کرده و نسخه میگرفتند. اکنون این دستگاهها بدون نسخه در دسترس هستند.
الیزابت استنگل، شنواییشناس دانشگاه آیووا، گفت: «ما امیدواریم با افزایش فروش این دستگاهها، قیمت آن کاهش یابد، اما هنوز افزایش قابلتوجهی در تقاضا برای خرید مشاهده نشده است.»
یک سمعک مناسب حتی با خرید بدون نسخه، میتواند هزینهای حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار داشته باشد. برخی از گزینههای ارزانتر فقط تقویتکنندههای سادهای هستند که تنظیمات و ویژگیهای شخصیسازی و حذف صدای مزاحم (نویز) را ندارند.
سمعک در ایرپادز اپل چگونه کار میکند؟
سیستم سمعک در مدلهای ایپادز پرو ۲ موجود است و برای راهاندازی نیاز به آیفون یا آیپد دارد. درون دستگاه، یک سامانه شنواییسنجی تعبیه شده که به کاربران کمک میکند در صورت داشتن کاهش شنوایی، تنظیمات تقویت صدا را شخصیسازی کنند.
این هدفونها در وبسایت اپل به قیمت ۲۴۹ دلار به فروش میرسند و گاهی اوقات سایر خردهفروشان آن را با قیمت کمتر عرضه میکنند.
در حالی که بسیاری از دستگاههای مشابه دیگر که در گوش قرار میگیرند، عملکرد مشابهی دارند، کارشناسان بر این نکته توافق دارند که افزوده شدن ایرپادها به این جمع گزینهی خوبی است، بهویژه به این دلیل که میتواند به عادیسازی استفاده از سمعک کمک کند.
باربارا کلی میگوید «این دستگاه یک محصول عمومی است» و همهگیری ایرپادها میتواند افرادی را که درباره ظاهر سمعک نگران هستند، به استفاده از آنها ترغیب کند.
البته ممکن است معایبی نیز داشته باشد. اندازه و راحتی در استفاده طولانیمدت ممکن است مشکلساز باشد. در حالی که سایر سمعکها برای کارکرد یک روز کامل یا بیشتر طراحی شدهاند، استنگل گفت که عمر باتری ایرپادها این امکان را نمیدهد. او همچنین اشاره کرد که استفاده از این هدفونها ممکن است پیامی به دیگران بدهد که فرد تمایلی به تعامل یا صحبت ندارد و افزود: «ما امیدواریم که افراد بیشتری آن را امتحان کنند و متوجه شوند که بله، این واقعاً کمک میکند.»
نکاتی در خرید سمعک بدون نسخه
استنگل توصیه میکند قبل از خرید، تحقیقات کاملی انجام دهید. او گفت که تالارهای گفتگوی فیسبوک و ردیت میتوانند در ارزیابی دستگاهها بسیار مفید باشند. وبسایتهای Hearing Tracker و Soundly نیز حاوی نقدهای معتبر و منابعی برای انتخاب سمعک هستند.
انجمن ملی کمشنوایی آمریکا و آکادمی شنواییسنجی آمریکا نیز راهنماهایی برای خرید سمعک در وبسایتهای خود دارند.
دستگاههایی را انتخاب کنید که به شما اجازه میدهند زیر و بمهای مختلف را تنظیم کنید. اکثر افراد مبتلا به کمشنوایی در شنیدن صداهای زیر مشکل دارند، پس دستگاهی بیابید که بتواند تقویت صدا را در فرکانسهای مختلف تنظیم کند.
برای جلوگیری از صدای سوت گوشخراش، دستگاهی بخرید که دارای «تنظیم فیدبک» باشد.
حتی بدون سمعک هم گوشی هوشمند میتواند به شما کمک کند
حتی اگر توانایی خرید جدیدترین و بهترین تکنولوژی را ندارید، گوشی هوشمند شما میتواند ابزاری برای محافظت و بهبود شنوایی شما باشد.
اکثر گوشیها اکنون میتوانند گفتار را به متن تبدیل کنند که این میتواند به تسهیل مکالمات کمک کند. ویژگی «شنیدن زنده» آیفون گوشی شما را به میکروفونی تقویتکننده تبدیل میکند که صدای فرد مقابل را حتی در یک رستوران شلوغ به گوش شما میرساند.
همچنین بسیاری از اپلیکیشنها و وبسایتها وجود دارند که میتوانند در کنار سمعکها مفید باشند. برخی اپلیکیشنها میتوانند در صورت فعال شدن آلارم یا پارس سگ، گوشی شما را به لرزش درآورند. دانشگاه آیووا منابع آموزشی را از طریق مرکز منابع آموزش شنوایی ارائه میدهد. اپلیکیشنهای رایگانی مانند «hearWHO» از سازمان بهداشت جهانی تستهای شنوایی و اپلیکیشن Sound Level Meter از مؤسسه ملی ایمنی و بهداشت شغلی به شما امکان میدهند سطح صداها را اندازهگیری کنید تا مطمئن شوید خطرناک نیستند.
کاترین پالمر، مدیر گروه شنواییسنجی در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبرگ و رئیس سابق آکادمی شنواییسنجی آمریکا میگوید: «اکثر مردم گوشیهای هوشمند دارند و نمیدانند که گوشی آنها میتواند بهعنوان یک تقویتکننده خوب برای افرادی با کمشنوایی خفیف تا متوسط عمل کند. این نکته باعث شده مراقبت از شنوایی برای بسیاری قابل دسترسی شود.»
http://pra8.ir/?p=20512