مقام‌های امنیتی ترکیه احتمال می‌دهند که جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، در کنسولگری این کشور در استانبول به قتل رسیده باشد. محافل امنیتی ترکیه به گروهی ۱۵ نفره که از عربستان به استانبول آمده‌اند، مظنون هستند.

مقام‌های امنیتی ترکیه احتمال می‌دهند که جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، در کنسولگری این کشور در استانبول به قتل رسیده باشد. محافل امنیتی ترکیه به گروهی ۱۵ نفره که از عربستان به استانبول آمده‌اند، مظنون هستند.

به گفته محافل نزدیک به گروه تحقیقاتی در مورد جمال خاشقچی، پلیس ترکیه احتمال می‌دهد که این روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شده باشد.

یکی از مقام‌های مطلع ترکیه روز گذشته به خبرگزاری رویترز گفت: «ما معتقدیم که قتل برنامه‌ریزی شده بوده و جسد سپس از کنسولگری به خارج از آنجا منتقل شده است.»

البته این مقام ترکیه توضیحی در مورد نحوه کشته شدن روزنامه نگار سرشناس سعودی نداده و روشن هم نکرده که آیا جسد او پیدا شده است یا نه. شبکه خبری الجزیره اما اعلام کرده است که خبرها حاکی از یافته شدن جسد جمال خاشقچی در یکی از مناطق استانبول است.

هم‌زمان یکی از دوستان خاشقچی نیز به خبرگزاری آلمان گفت که جسد این روزنامه‌نگار منتقد سعودی قطعه قطعه شده است. او مدعی شد که اطلاعات خود را از منابع قابل اعتماد پلیس ترکیه نقل می‌کند.

قرار است رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، امروز یکشنبه ۱۵ مهر (هفتم اکتبر) در رابطه با پرونده جمال خاشقچی موضع‌گیری کند.

در همین حال یکی از نمایندگان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول اتهام قتل جمال خاشقچی را “بی‌اساس” خواند و آن را رد کرد.

سرکنسول پادشاهی عربستان سعودی در استانبول پیش‌تر به رویترز گفته بود که کشورش آماده است تا در تحقیقات در مورد خاشقچی به مأموران ترکیه کمک کند.

جمال خاشقچی سال گذشته میلادی را در تبعیدی خودخواسته در آمریکا به سر برد، زیرا به گفته خود می‌ترسید که به خاطر انتقادهایش از سیاست‌های عربستان سعودی دستگیر شود.

دلیل جمال خاشقچی برای رفتن به کنسولگری عربستان در استانبول دریافت مدارکی بوده که برای ازدواج با نامزد ترکیه‌ای خود به آنها نیاز داشته است. توران کیسلاکچی، خبرنگار ترکیه‌ای و دوست جمال خاشقچی، در این باره به خبرگزاری آلمان گفته بود که آقای خاشقچی سه‌شنبه گذشته به کنسولگری عربستان در منطقه بشیکتاش استانبول وارد شده و دیگر بیرون نیامده است. توران کیسلاکچی افزود بود که نامزد خاشقچی ساعت‌ها جلوی کنسولگری منتظر او مانده است. نامزد خاشقچی نیز این اظهارات را تأیید کرده بود.

گروه ۱۵ نفره سعودی در مظان اتهام

مقام‌های ترکیه نیز تأیید کرده‌اند که خاشقچی از ساختمان کنسولگری خارج نشده و از آن هنگام نیز دیگر دیده نشده است. ریاض اما اعلام کرده بود که این روزنامه‌نگار منتقد سعودی در همان روز سه‌شنبه کنسولگری را ترک گفته است.

محافل نزدیک به نهادهای امنیتی ترکیه اما می‌گویند که در آن روز گروهی ۱۵ نفره از عربستان سعودی، از جمله مقام‌های حکومتی ریاض، با دو هواپیما به استانبول آمده، به کنسولگری این کشور رفته و سپس خاک ترکیه را ترک کرده‌اند.

مفقود شدن جمال خاشقچی می‌تواند بر شدت تنش میان دو قدرت منطقه‌ای، ترکیه و عربستان سعودی بیفزاید. مناسبات ریاض و آنکارا سال گذشته میلادی پس از اعزام واحدهای نظامی ترکیه به قطر که از سوی عربستان تحریم شده بود، به تیرگی گرایید.

جمال خاشقجی در گذشته مشاور دولت عربستان سعودی بوده است. این روزنامه‌نگار ۵۹ ساله که از جمله برای روزنامه آمریکایی “واشنگتن پست” می‌نوشت، بارها به سیاست‌های محمد بن سلمان، ولیعهد پرقدرت عربستان سعودی، از جمله حمله این کشور به یمن، انتقاد کرده است.

محمد بن سلمان که اصلاحات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را در عربستان سعودی آغاز کرده است، با منتقدان سیاست‌های خود به شدت برخورد می‌کند.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که می‌کوشد اطلاعات بیشتری را درباره پرونده جمال خاشقچی به دست آورد.