نشست تخصصی اخبار دروغ تهدیدی برای ثبات جهان معاصر در چارچوب ششمین اجلاس جهانی بشردوستانه باکو، با حضور مدیران و نمایندگان رسانه های منطقه و جهان و کارشناسان شاخته شده مطبوعات دنیا در هتل آبشرون باکو جریان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری هنر هشتم به نقل از خبرگزاری ایرنا،‌ در این نشست، «فرید عیار» دبیر کل خبرگزاری های کشورهای عربی، «ارملا کراسنیگی» رئیس خبرگزاری رسمی آلبانی، لاورا سلیمان رئیس خبرگزاری ملی لبنان، «دمیتری ساولیوف» نماینده دومای روسیه،«الکساندر وکیلویی» مدیر عامل خبرگزاری رومانی و دبیر کل اتحادیه خبرگزاری های اروپا ،«میخائیل گاسمان» معاون مدیرکل خبرگزاری ایتارتاس روسیه، «آلخاندرو میچل» سردبیر نشریه «لوس آنجلس» امریکا و «البته جیکم» نماینده خبرگزاری آناتولی ترکیه، حضور داشتند.

ششمین اجلاس جهانی بشر دوستانه باکو با حضور ۵۸۰ شخصیت جهانی از ۹۷ کشور و ۲۴ نهاد بین المللی روز پنجشنبه در مرکز فرهنگی حیدر علی باکو آغاز شد و امروز با نشست های تخصصی برگزار شد.

رئیس خبرگزاری آذرتاج: خبر دروغ برای تمام دنیا مهلک است

رئیس خبرگزاری آذرتاج، در نشست مسئولان رسانه ها که در قالب ششمین اجلاس جهانی بشردوستانه باکو،امروز در پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار می شود، گفت: خبر دروغ برای تمام دنیا مهلک است.

براساس این گزارش، اصلان اصلان اف روز جمعه در آغاز این نشست با موضوع اخبار دروغ تهدیدی برای ثبات جهان معاصر، تاکید کرد: خبر دروغ برای تمام دنیا فلاکت بار است و ما باید توجه رسانه های دنیا را به موضوع خبرهای دروغ و ضرورت مقابله با این پدیده شوم جلب کنیم.

وی، با اشاره به اینکه مقابله با اخبار دروغ از محورهای اجلاس جهانی بشر دوستانه باکو است ، افزود: خبر دروغ همیشه بوده ولی اکنون با گسترش وسائل ارتباطی و شبکه های اجتماعی گسترش یافته است .
وی افزود: اخبار دروغ مانند سایر اطلاعات چنان سریع نشر می یابد که ما بعنوان رسانه های رسمی گاهی باید در برابر این اخبار از خودمان دفاع کنیم.

اصلان اف، با اشاره به اینکه اجلاس بشر دوستانه به ابتکار روسای جمهوری دو کشور روسیه و آذربایجان در سال ۲۰۱۰ میلادی پایه گذاری شده است، افزود: امسال شاهد برگزاری ششمین دوره این اجلاس در باکو هستیم و در تمام این دوره ها ریاست نشست های رسانه ای با خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان( آذرتاج ) بود.

سید ضیا ء هاشمی، مدیرعامل ایرنا ، که برای شرکت در این اجلاس به باکو سفر کرده است ، تا دقایق دیگر در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

معاون ایتارتاس: شبکه های اجتماعی ابزاری در دست تروریست ها

«میخائیل گاسمان» معاون مدیر کل خبرگزاری ایتار تاس روسیه، نیز در این نشست گفت : من پیش بینی می کنم ، شبکه های اجتماعی به دلیل ناشناس بودن ، مسئولیت نداشتن در مقابل اطلاعاتی که منتشر می کنند و تاثیرگذاری زیاد بر اذهان عمومی ، در آینده مشکلات بیشتری ایجاد کنند.

به گفته وی، شبکه های اجتماعی می توانند بعنوان ابزاری از سوی گروه های مختلف، از جمله گروه های تروریستی استفاده شوند.

گاسمان گفت: تا زمانیکه بشریت قواعد رفتار در شبکه های اجتماعی و شیوه برخورد با این شبکه ها را نیاموزد ، این شبکه ها تهدیدی برای جوامع خواهد بود.

وی با اشاره به حجم بالای تبادل اطلاعات در شبکه های اجتماعی ، افزود: این شبکه ها مانند مواد مخدر عمل می کنند و در مواردی مانند بیماری وحشتناک اعتیاد هستند.

گاسمان تاکید کرد: تنها اخبار و اطلاعات دقیق و قابل اطمینان و بررسی صحت اطلاعات ارائه شده می تواند از مردم در برابر اخبار جعلی حفاظت کند.

نشست تخصصی اخبار دروغ تهدیدی برای ثبات جهان معاصر در چارچوب ششمین اجلاس جهانی بشردوستانه باکو ، امروز با حضور مدیران و نمایندگان رسانه های منطقه و جهان و کارشناسان شاخته شده مطبوعات دنیا در هتل آبشرون باکو جریان دارد.

 مدیرعامل ایرنا در اجلاس بشردوستانه باکو: سیاست فریب اطلاعاتی تهدیدی برای ثبات در دنیای مدرن است
مدیرعامل ایرنا، در نشست مسئولان رسانه ها در قالب ششمین اجلاس بشردوستانه باکو، گفت: سیاست فریب اطلاعاتی تهدیدی برای ثبات در دنیای مدرن است و دروغ پراکنان در عصر جدید، رسانه های برخط و به ویژه شبکه های اجتماعی را بعنوان اصلی ترین ابزار فریب اطلاعاتی برگزیده اند.

سید ضیاء هاشمی روز جمعه، در سخنرانی خود،در این نشست که با موضوع ‘ اخبار دروغ تهدیدی برای ثبات جهان معاصر’ افزود: فریب اطلاعاتی، پدیده‌ تازه‌ای نیست و فقط ابزارهای آن تغییر می کند و دروغ‌پراکنان معمولا از محبوب‌ترین رسانه عصر خود برای فریب دادن بهره‌ می‌گیرند که در زمان ما، رسانه‌های برخط، این جایگاه را دارند.

وی با بیان اینکه در میان رسانه‌های برخط، شبکه‌های اجتماعی ویژگی‌هایی منحصر به فرد دارند، افزود: نخستین ویژگی، این است که این رسانه‌ها در هر زمان و هر مکان در دسترس هستند. این مشخصه، در کنار ویژگیِ کوتاه و ساده بودن خبرها، به شبکه‌های اجتماعی کمک کرده است که در قیاس با بسیاری از رسانه‌های دیگر، دست برتر را داشته باشند.

مدیر عامل خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: شبکه‌های اجتماعی، یک ویژگی خاص هم دارند که میزان نفوذ و اثرگذاری یک کانال در شبکه‌های اجتماعی، نه با ارائه استدلال‌های عینیِ بهتر، بلکه با انگیزشِ احساساتِ بیشتر، افزایش می‌یابد.

هاشمی افزود: یک پژوهش تازه ، نشان داده است که در شبکه‌های اجتماعی، اطلاعات نادرست در همه زمینه‌ها، سریع‌تر و عمیق‌تر از اطلاعات درست توزیع می‌شود و اطلاعات سیاسیِ نادرست، نسبت به سایر اطلاعاتِ نادرست، با سرعتی بیشتری و در شبکه‌های اجتماعی نفوذ می‌کند.

وی افزود: پژوهشگران معتقدند که مخاطبان، انتظار شنیدن خبرهای واقعی را دارند و با خواندن آنها هیجان کمتری به دست می‌آورند؛ در مقابل، خبرهای نادرست، نوآورانه‌تر هستند و معمولا باعث شگفتی، هراس و یا نفرت در مخاطبان می‌شوند و آنان را به بازنشرِ خبر وامی‌دارند.

مدیرعامل ایرنا، گفت : رسانه‌های حرفه‌ای نیز باید برای کاستن از آثار منفی دروغ‌پراکنی، مسئولیت بیشتری بپذیرند. رسانه‌های مسئول و خبرگزاری‌ها باید موضوعات داغ در جامعه را شناسایی کنند و خلاء اطلاعاتی که زمینه‌ساز انواع شایعه می‌شود را پر کنند.

هاشمی ،افزایش دانش رسانه‌ای در جامعه را گامی مهم به سوی حفاظت از مردم در مقابل آثار سوء دروغ‌پراکنی ، عنوان کرد و افزود: در دبیرستان‌های ایران، درسی به نام ‘تفکر و سواد رسانه’ به همه دانش‌آموزان تدریس می‌شود.

وی پیش بینی کرد که پیشرفت پیوستۀ فن‌آوری، چالش‌های ناشی از اخبار جعلی و فریب اطلاعاتی افزایش خواهد یافت و رسالت رسانه‌های حرفه‌ای برای مقابله با این چالش‌ها نیز بیشتر خواهد شد.