شنیدن روایت‌ها و خاطرات روزنامه‌نگاران پیشکسوت می‌تواند برگی از تاریخ مطبوعات شفاهی برای اهالی رسانه باشد. پیشکسوتان مطبوعاتی که در زمانه خود به عنوان چشم و گوش مردم بودند و با اطلاع رسانی‌های دقیق و تحلیل‌هایشان به مسئولان کمک می‌کردند، باید در حال حاضر هم با انتقال تجربیات و توصیه‌های خود به خبرنگاران در خبررسانی و انعکاس واقعیت‌ها در جامعه یاری رسانند.

این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که خود اهالی رسانه به اهمیت این طبقه از جامعه پی‌ببرند و جایگاه‌شان را ارج نهند. به همین خاطر شفقنا‌ رسانه در نظر دارد هر هفته دیداری با پیشکسوتان مطبوعاتی داشته باشد و از تجربیات آنان بهره بگیرد.

این بار شفقنا میزبان فرهاد خادمی یکی از پیشکسوتان عرصه مطبوعات بود. خادمی می گوید از همان بچگی علاقه به نوشتن داشت و نحوه ورودش به حرفه روزنامه نگاری آنگونه که روایت می کند از مسابقه موسسه اطلاعات در سال ۵۱ شروع می شود. آن زمان که خادمی در حال تحصیل بود، موسسه اطلاعات در مسابقه ای به نظرسنجی از مخاطبان می پردازد که دوست دارند «چه کسی شوند؟». از میان حدود ۹ هزار نفر او تنها کسی است که پاسخ می دهد «می خواهم خودم باشم». این پاسخ او مقدمه ای می شود تا او را به دفتر روزنامه دعوت کنند و از او بخواهند که در اخبار مدرسه با روزنامه همکاری کند.

خادمی قبل از انقلاب به نوشتن شب نامه روی می آورد و در اوایل انقلاب هم کار خبری اش را با روزنامه ابرار شروع می کند و تا سال ۶۳ در آنجا می ماند. با افتتاح روزنامه رسالت و دعوت سید اکبر پرورش، عضو هیئت امنای روزنامه رسالت حدود ۲۲ سال در آنجا فعالیت می کند.

آنگونه که تعریف می کند؛ وقتی کارش را در روزنامه رسالت تحویل می دهد چیزی حدود یک کامیون سند، زونکن و نوار تحویل آرشیو روزنامه می دهد. خادمی همچنین از سال های ۹۱ تا ۹۲ مدیرکل سرویس اجتماعی تسنیم می شود و سردبیری روزنامه سالداران در چهار محال بختیاری، سیاست روز، خبرگزاری اقتصادی ایران را هم در کارنامه خود دارد.

این پیشکسوت مطبوعاتی بر داشتن اطلاعات و به روز بودن خبرنگاران تاکید می کند و می گوید: خبرنگار باید دارای دانش جامع الاطراف و اطلاعات کافی در همه حوزه ها باشد. به نظرم هر خبرنگار تخصصی در هر حوزه ای باید دنبال کننده اخبار ورزشی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باشد. چرا که یک خبرنگار اجتماعی وقتی می خواهد درباره سوژه ای مانند فقر گزارش بنویسد باید بداند کدام سیاست اقتصادیِ غلط باعث این آسیب در جامعه شده است. زمانی که در تحریریه ها مشغول به فعالیت بودم خاطرم هست برخی از مطالب روزنامه ها را که برایم جالب بود می بریدم و همه آن‌ها را داخل یک پوشه جمع آوری می کردم. بارها برای تهیه انواع گزارش خود، به این پرونده که حاوی مطالب مختلف روزنامه ها بود، مراجعه و از مطالب آن‌ها استفاده می کردم. در واقع هدفم این بود که مطالب تکراری و با یک زاویه دید به مخاطب ارائه ندهم ولی متاسفانه الان کمتر خبرنگاری دارای چنین آرشیوی است.

 

  • منبع خبر : شفقنا رسانه