پایگاه خبری هنر هشتم؛ تحقیقات جدید محققان آمریکایی نشان میدهد که تجارب منفی در شبکه های اجتماعی با افزایش علائم افسردگی مرتبط هستند درحالیکه ممکن است، تجربیات مثبت این شبکههای اجتماعی در جهت کاهش علائم افسردگی مؤثر نباشد.
بر اساس نتایج تحقیقات جدید مشخص شد، تجربیات منفی در شبکههای اجتماعی میتواند باعث ایجاد وزن بیشتر نسبت به فعلوانفعالات تجربیات مثبت در شبکههای اجتماعی در برداشته باشد وقتی جوانان از افسردگی رنج میبرند. بهعبارتدیگر تجارب منفی در شبکههای اجتماعی بیشتر با علائم افسردگی همراه خواهد بود.
برایان پریمک (Brian Primack) از اعضای این گروه تحقیقاتی و پژوهشگر دانشگاه پیتسبورگ (Pittsburg) در ایالاتمتحده آمریکا در این رابطه اظهار داشت: «ما به این نتیجه رسیدیم که تجربیات مثبت در شبکههای اجتماعی با علائم سطح پایین افسردگی مرتبط نیست یا ارتباط خیلی کمی دارد. اگرچه تجربیات منفی شدیداً با علائم افسردگی حاد مرتبط است.»
پژوهشگران این گروه تحقیقاتی ۱۱۷۹ دانشجوی تماموقت بین ۱۸ تا ۳۰ ساله که تجربه استفاده از شبکههای اجتماعی را داشتهاند و از آنها استفاده میکردند را موردبررسی قراردادند. این شرکتکنندگان به یک پرسشنامه که ازنظر علائم افسردگی تنظیمشده بود، پاسخ دادند. محققان با بررسیهای این پرسشنامهها دریافتند که افزایش هر ۱۰ درصد تجربیات مثبت در شبکههای اجتماعی با ۴ درصد کاهش علائم افسردگی ارتباط داشتهاند. البته این آمار میتواند تصادفی محسوب شده و خیلی مهم تلقی نشود؛ اما ۱۰ درصد افزایش تجربیات منفی در شبکههای اجتماعی با ۲۰ درصد افزایش علائم افسردگی ارتباط داشتهاند که ازلحاظ آماری قابلتوجه است. این نکته نیز باید در نظر گرفته شود که دیگر مشخصات نیز در افزایش علائم افسردگی شرکتکنندگان بیتأثیر نبودهاند. قابلتوجه است که در مقایسه با مردان، زنان ۵۰ درصد بیشتر به علائم افسردگی دچار هستند.
پژوهشگران در اظهارات خود تأکید کردند که تحقیقاتشان نیاز به بررسی و مطالعه بیشتر دارد اما پزشکان بهداشت عمومی میتوانند از این اطلاعات استفاده کرده و برای آموزش عمومی و جلوگیری از ایجاد خطرات منفی تعاملات شبکههای اجتماعی بهکارگیرند.
پریمک در توضیحات خود گفت: «یافتهها و نتایج تحقیقات ما میتواند به ایجاد توجه بیشتر کاربران شبکههای اجتماعی کمک کرده و آنها را تشویق کند تا در تبادلات و استفاده شبکههای اجتماعی بیشتر دقت کرده و آثار و تبعات آن را در نظر داشته باشند. این نتایج میتواند دانشمندان را در توسعه راههای مداخله و مقابله با اثرات منفی استفاده از شبکههای اجتماعی در حین تقویت مثبت، کمک کند.»
شرح کامل این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله افسردگی و اضطراب (depression and anxiety) به چاپ رسیده و قابلدسترس است.
- نویسنده : ترجمه: فاطمه کردی
- منبع خبر : thehealthsite- سیناپرس