پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
تصمیم هنگکنگ برای گسترش استفاده از رمزارزها
پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم://
تصمیم هنگکنگ برای گسترش استفاده از رمزارزها
منطقه اقتصادی هنگکنگ اولین مجوزهای تجارت خردهفروشی رمزارزها را برای بهبود وضعیت اقتصادی و جذب سرمایههای بیشتر صادر کرد.
با وجود متغیر بودن قیمت رمزارزها و همچنین سایر مشکلات فعالیت در این زمینه از جمله نبودن نهادهای نظارتی مشخص، منطقه صنعتی هنگکنگ واقع در چین از این داراییهای مجازی استقبال کرده است و میکوشد با ایجاد یک چارچوب قانونی جدید، استفاده از رمزارزها را افزایش دهد.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، مقامهای هنگکنگ اذعان کردهاند که ارزهای رمزنگاریشده با وجود محدودیتهای فعلی، قابلیتهای زیادی دارند و این قلمرو نیمهخودمختار چین تصمیم دارد از این صنعت استقبال کند. تلاش آنها برای استفاده از رمزارزها به این منظور است که بتوانند جایگاه این منطقه تجاری و اداری مهم را به عنوان یک مرکز مالی جهانی حفظ کنند؛ آن هم در شرایطی که محدودیتهای ناشی از کوویدــ۱۹ و سرکوب گسترده مخالفان این جایگاه را خدشهدار کرده است.
مقامهای هنگکنگ با چنین رویکردی، مجوزهایی صادر کردند که برای اولین بار به دو صرافی رمزارز اجازه میدهد در تجارت خردهفروشی داراییهای دیجیتال شرکت کنند.
جولیا لئونگ، مدیر اجرایی بورس اوراق بهادار و معاملات آتی هنگکنگ، در جریان یک سخنرانی در این زمینه گفت: «ما قصد نداریم فقط به یک مرکز معاملات رمزارز تبدیل شویم. ما تجارت رمزارزها را به عنوان بخش مهمی از عرصه داراییهای مجازی میشناسیم و به آن رسمیت میدهیم.»
او ضمن تاکید بر اینکه وجود سیستم نظارتی برای ایجاد اعتماد در این زمینه مهم است، افزود: «تاکنون بسیاری از حوزههای قضایی رویکردهایی را برای تنظیم مقررات در ارائه خدمات داراییهای دیجیتال اتخاذ کردهاند و دستورالعملهای جدید برای تجارت خردهفروشی رمزارزها با استقبال گسترده مواجه شده است.»
دیو چپمن، از بنیانگذاران یکی از صرافیهای رمزارز در هنگکنگ که بهتازگی مجوز خردهفروشی دریافت کرده است، با استقبال از این موضوع گفت: «هنگکنگ برای مدیریت خطرهای مرتبط با داراییهای دیجیتال رویکردی پیشگیرانه اتخاذ کرده است.»
به گفته او، چارچوب نظارتی جدید منعکسکننده درک کامل این نکته است که هم به یک بازار پویا و هم به قوانین محافظتکننده از دارایی سرمایهگذاران نیاز است.
مقررات جدید در منطقه خودمختار هنگکنگ در حالی اجرا میشوند که چین همچنان به ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال ادامه میدهد. در چنین شرایطی برای بسیاری از کارشناسان و سرمایهگذاران این سوال ایجاد شده است که چرا پکن به هنگکنگ اجازه میدهد از داراییهای مجازی استفاده کند، آن هم در زمانی که حزب کمونیست حاکم بر این کشور مدام بر نظارت و کنترلش بر تمام امور میافزاید.
نیل تان، رئیس انجمن فینتک هنگکنگ، گفت که تصمیم جدید استفاده از رمزارزها تاکیدی بر آزادی این منطقه اقتصادی برای ایجاد سیاستها و مقررات خاص در عرصه مالی تحت قاعده «یک کشور، دو سیستم» است؛ قاعدهای که قرار است استقلال و آزادی هنگکنگ را تضمین کند.
تان افزود: «با تبدیل شدن هنگکنگ به مرکزی برای داراییهای مجازی، این منطقه میتواند جایگاهش را به عنوان یک مرکز مالی بینالمللی حفظ کند و در عین حال برای چین این امکان فراهم میشود که به روش غیرمستقیم بر صنعت تاثیر بگذارد.»
او در ارزیابی دوگانگی مقررات مربوط به رمزارزها در هنگکنگ و چین گفت: «انگیزههای واقعی ممکن است ترکیبی از عوامل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و راهبردی باشد اما واضح است که گسترش استفاده از داراییهای دیجیتال میتواند به جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی منجر شود و ابزار مهمی برای حضور در عرصه بینالمللی باشد.»
این کارشناس اقتصادی افزود: «پیش از این در دسامبر ۲۰۲۰، اولین مجوز به یک پلتفرم تجارت دارایی مجازی در هنگکنگ اعطا شد. قبل از آن هم هنگکنگ و هم سرزمین اصلی چین مرکز شرکتهای رمزارزی بودند و تعداد قابلتوجهی از افراد، پروژهها و پلتفرمها در این مناطق رشد کردند. حالا تصویب قوانین نظارتی باعث میشود برای بسیاری از این شرکتها نوعی بازگشت به خانه اتفاق بیفتد. این موضوع به هنگکنگ اجازه میدهد نیروهای انسانی، سرمایه و شرکتهای رمزنگاری بیشتری را جذب کند و به مرکز فعالیتهای رمزارزی در منطقه تبدیل شود.»
به گفته او، اگرچه چین نشان میدهد که به ارزهای دیجیتال رویکرد مثبتی ندارد، اعطای مجوز برای تجارت خردهفروشی رمزارز در هنگکنگ نشاندهنده آن است که پکن اهمیت این فناوری را درک میکند.
https://pra8.ir/?p=17027