وزیر ارتباطات تاکید کرد اینترنت امسال گران نمی‌شود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برای افزایش کیفیت اینترنت تلاش می‌کنیم، گفت که تعرفه اینترنت ثابت، طبق قانون مجلس امسال افزایشی نخواهد داشت. به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم به نقل از ایسنا، عیسی زارع‌پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه تلکام، با […]

وزیر ارتباطات تاکید کرد

اینترنت امسال گران نمی‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برای افزایش کیفیت اینترنت تلاش می‌کنیم، گفت که تعرفه اینترنت ثابت، طبق قانون مجلس امسال افزایشی نخواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم به نقل از ایسنا، عیسی زارع‌پور در حاشیه بازدید از نمایشگاه تلکام، با اشاره به ارائه نظرات این وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی درباره طرح صیانت گفت: ما نظراتمان را به کمیسیون ویژه ارائه کردیم؛ نگرانی‌های متخصصین و کسب‌وکارها را برطرف کرده و در عین حال چارچوب‌های لازم را برای شفاف شدن فضا پیش‌بینی کردیم و اکنون به اختیارات کمیسیون ویژه بستگی دارد که این نظرات کارشناسی را در نظر بگیرد یا روند قبلی را ادامه دهد. این طرح وزارت ارتباطات نسبت به نسخه ۲۶ تیرماه مناسب‌تر است اما درنهایت نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی‌ درباره اصلاح تعرفه‌های مخابراتی و برنامه مخابرات برای صرف این درآمد در حوزه فیبر نوری بیان کرد: اصلاح تعرفه‌ها در مسیر تصویب است و تاکنون یک مرحله در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات طی شده، اما هنوز تصویب نهایی نشده و مراجع دیگری نیز باید آن را تصویب کنند. شرکت مخابرات نیز باید تضمین دهد که حداقل سالی یک میلیون پورت فیبر نوری در کشور راه‌اندازی کند، بدین‌صورت که یا سیم مسی‌های موجود به فیبر نوری تبدیل شود یا در نقاطی که اصلا ارتباطی وجود ندارد، فیبر نوری راه‌اندازی کند.

تعرفه اینترنت ثابت امسال افزایشی نخواهد داشت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تعرفه اینترنت ثابت، طبق قانون مجلس امسال افزایشی نخواهد داشت، گفت: ما برای افزایش کیفیت تلاش می‌کنیم، کما اینکه در دو هفته گذشته وضعیت پهنای باند بین‌الملل را ترمیم کردیم، اما در ۱۰ سال گذشته در حوزه اینترنت ثابت در کشور اتفاقی نیفتاده است. رتبه اینترنت ثابت ما در دنیا ۱۴۲ از میان ۹۰ کشور است و اگر اقدام قابل توجهی صورت گرفته بود، باید در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی و احساس مردم خودش را نشان می‌داد، در حالی که اکنون بخش قابل توجهی از اعتراضات مردم نسبت به اینترنت ثابت است.

زارع‌پور با تاکید بر اینکه در این مدت تعرفه اینترنت حتی یک ریال هم افزایش پیدا نکرده، گفت: افزایش تعرفه‌ها مربوط به مخابرات و تلفن ثابت است. در چند سال گذشته هزینه نگهداری خطوط افزایشی نداشته است. نزدیک به ۳۰ درصد خطوط تلفن ثابت مخابرات، تنها ۱۰۰۰ تومان عایدی برای این شرکت دارد، درحالی که مخابرات برای هر خط ۳۰ هزار تومان هزینه می‌کند. بنابراین بحث افزایش تعرفه، نه مربوط به افزایش تعرفه اینترنت و تلفن ثابت، بلکه مربوط به نگه‌داری از خطوط تلفن ثابت است که پیشنهاداتی مطرح شده و در حال بررسی است.

تست ۸۰۰ مگابیت‌برثانیه با ۵G

وی با اشاره به راه‌اندازی اینترنت نسل پنجم در کشور بیان کرد: راه‌اندازی ۵G به سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی بسیاری از محصولات نیاز دارد که البته بخش‌هایی از این محصولات را در نمایشگاه تلکام دیدیم، اما حرکت به سمت ۵G آغاز شده و امروز تست سرعتی که در نمایشگاه انجام شد، به ۸۰۰ مگابیت‌برثانیه هم رسیده بود و امیدواریم شاهد باشیم که روزی همه مردم هم چنین سرعتی را تجربه کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بهترین حمایت از تولید داخل، بازاریابی است که شرکت‌ها بتوانند محصولاتشان را در داخل کشور بفروشند، افزود: ما باید کاری کنیم که شرکت‌ها کیفیت محصولاتشان را ارتقا دهند و قابلیت رقابت داشته باشند. ما هماهنگی می‌کنیم که اپراتورها و فعالان حوزه که به تجهیزات نیاز دارند، سیاست‌هایشان را به سمت حمایت از تولید داخل پیش ببرند. ظرفیت‌های خیلی خوبی هم در کشور وجود دارد، از تجهیزات نهایی مثل مودم تا لینک‌های رادیویی گرفته تا تجهیزات انتقال ازجمله سوئیچ و روتر.

زارع‌پور ‌ادامه داد: می‌گویند قطعات محصولات داخل، تولید خارج است، اما این یک روند طبیعی در دنیاست. الان شرکت‌های بزرگ آمریکایی هم قطعات را می‌خرند و تولید می‌کنند و حتی بعضا مونتاژ این قطعات را هم به کشورهای آسیای جنوب شرقی می‌دهند. اما با تخصص و تعهدی که در جوانان این کشور وجود دارد، در بسیاری از حوزه‌ها محصولات بسیار باکیفیتی تولید شده و امیدواریم با حمایت فعالان این بخش و مخصوصا اپراتورها، بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی بیشترشان باشیم.

وی با اشاره به موضوع صادرات پلتفرم‌های بومی به کشورهای دیگر بیان کرد: کشورهای همسایه اولین هدف ما هستند، زیرا هم به لحاظ فرهنگی و هم نیاز کاربری با ما اشتراکاتی دارند، حتی در بقیه کشورها هم با توجه به نیاز بشریت است، می‌توانیم ورود کنیم. اکنون در آغاز کار هستیم، کار بلندمدتی در پیش داریم که یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد و به رایزنی نیاز دارد و هماهنگی‌هایی باید انجام دهیم، اما اکنون در کشورهای همسایه از جمله آذربایجان، عراق، ترکیه و افغانستان، مزیت‌های نسبی داریم و از آنجا شروع می‌کنیم تا از آنجا بازارهای بزرگ جهانی راه پیدا کنیم.

انتهای پیام