بایدها و نبایدهای «طرح کاپ» در گفت و گو با رحمانی شهردار منطقه ۲۱

به گزارش پایگاه خبری هنر هشتم، به نقل از پایگاه خبری روابط عمومی شهرداری ها، «کاپ یا کاهش پسماند» عنوان طرحی است که از ۲۴ خرداد ماه در منطقه ۲۱رسما آغاز شده. طرحی که از طرف شهرداری تهران در ۴ منطقه به عنوان پایلوت کلید خورده است.
منطقه ۲۱ اما در میان مناطق پایلوت، پیشگام در اجرا و داوطلب در انجام آن است.
برای اطلاع از چند و چون این طرح با رحمانی شهردار منطقه۲۱ گفت و گو و درباره تفاوت کاپ با طرح تفکیک از مبدا پرسیدیم. او در این باره توضیح داد: در طرح تفکیک از مبدا شهروندان هر زمان که علاقمند بودند پسماندها را به مخازنی که ابتدای کوچه ها تعبیه شده است منتقل و شهرداری موظف بود حتی تا روزی ۳ بار برای جمع آوری، شستشوی مخزن و جایگزینی مخازن نو به جای کهنه اقدام کند که این کار هزینه های هنگفتی را تحمیل می کرد در نتیجه تصمیم گرفته شد مدیریت پسماند به خانواده ها واگذار شود.
در طرح کاپ مخازنی که تحویل داده می شود وارد منازل شده و اجرای اصولی فرآیند تولید، ذخیره سازی و جمع آوری زباله را شهروندان خود برعهده می گیرند و اگر مخازن به هر دلیلی مفقود یا شکسته شود خود شهروندان باید آن را تهیه و جایگزین کنند.
کاپ با آموزش چهره به چهره ۳ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت شهرک شهرداری آغاز شده است. این شهرک ۴۹ بلوک و هر بلوک ۱۶ واحد دارد. بلوک ها به ۲ نیم بلوک ۸ واحدی تقسیم می شود که ۲ ورودی دارد. ۱۹۶ مخزن ۲۴۰ لیتری که۹۸ مخزن آبی رنگ ویژه پسماند خشک و ۹۸ مخزن مشکی مخصوص پسماند تر به مجتمع ها داده شده است.
وی افزود: در طرح کاپ تمام مخازن۱۱۰۰ لیتری زباله خیابان ها و کوچه ها جمع آوری می شود. با آموزش آبگیری زباله ها دیگر چندان آبی در پسماندها باقی نمی ماند که شیرابه شود و در حفظ محیط زیست تاثیر قابل توجهی دارد.
شهردار منطقه۲۱ با بیان اینکه کاهش پسماند و حفظ محیط زیست هدف اصلی این طرح است، مشارکت مردم در این طرح را بسیار مهم دانست و افزود: در این طرح از ابزارهای تشویقی و تنبیهی استفاده و از شهروندان نمونه تقدیر می شود که تا پایان سال این طرح در همه محله های منطقه اجرا خواهد شد.
همچنین؛ در طرح کاپ، پسماند تر یک روز در میان و پسماند خشک یک شنبه ها و چهارشنبه ها توسط مسئول یا سرایدار مجتمع جمع آوری می شود.