مدیران شهری اصفهان با حضور کودکانی از چند ملیت، نهال صلح کاشتند و کبوتران صلح را به پرواز درآوردند.
به گزارش پایگاه خبری هنر هشتم، به نقل از پایگاه خبری روابط عمومی شهرداری ها، شهردار اصفهان با اشاره به اینکه با رعایت حقوق شهروندی می توان میدان را برای صاحبان حق باز کرد، گفت: این بدان معناست که یک کودک سوریه ای، افغانستانی و عراقی به همان میزان احساس امنیت در شهر اصفهان داشته باشد که یک شهروند اصفهانی دارد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، به مناسبت روز جهانی صلح، در شهر اصفهان و با حضور شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان، معاونان شهردار و رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر برنامه ای با حضور کودکانی از ۳ ملیت سوری، عراقی و افغانستانی در مرکز همکاری های بین الملل شهرداری اصفهان برگزار شد.
در این برنامه به صورت نمادین و توسط مدیران شهری و کودکان، کبوتران که پیغام آور صلح و دوستی برای جهانیان هستند به پرواز درآمدند و چندین نهال درخت زیتون که نماد صلح است، در محوطه مرکز همکاری های بین الملل شهرداری اصفهان به پاسداشت صلح و دوستی در جهان و با شعار «برقراری صلح با یاری یکدیگر»، کاشته شد.
بخشی از معنای صلح، رعایت حقوق یکدیگر است
در این مراسم، قدرت اله نوروزی، شهردار اصفهان با اشاره به اینکه ملیت هایی که امروز در این برنامه حضور دارند، شهرنشینان اصفهان هستند، اظهار کرد: برگزاری این مراسم در شهر اصفهان که یکی از صفات آن صلح طلبی است، شایسته است و امیدوارم در سال های آتی نیز ادامه یابد.
وی ادامه داد: وقتی از صلح سخن گفته می شود در مقابل آن واژه «جنگ» به ذهن خطور می کند چراکه یکی از اهداف مهم جنگ ها رسیدن به صلح بوده است اما هر واژه ای در بستر تاریخ دچار تطور و تحول شده است که صلح هم در این تاریخ معنای دیگری پیدا کرده است.
شهردار اصفهان در خصوص اهمیت صلح برای جهان افزود: سازمان های بین المللی، کنوانسیون های جهانی و حکومت ها در تعاملات بین خود به دنبال ایجاد صلح هستند.
وی با اشاره به اینکه معنای صلح در داخل کشورها فراتر از این است، گفت: صلح در شهر و کشور ما برای شهروندان به معنای رعایت حقوق شهروندی در عرصه داخلی و رعایت حقوق بشر در عرصه بین المللی تعریف می شود.
نوروزی افزود: ما درصدد هستیم، در عمل به حقوق شهروندان احترام بگذاریم چراکه برای آنها حق قائلیم و آنها را صاحبان اصلی سرمایه های شهر می دانیم.
وی با تاکید بر اینکه با رعایت حقوق شهروندی می توان میدان را برای صاحبان حق باز کرد، اظهار کرد: این بدان معناست که یک کودک، سوریه ای، افغانستانی و عراقی به همان میزان احساس امنیت در شهر اصفهان داشته باشد که یک شهروند اصفهانی دارد.
حقوق برابر شهرنشین و شهروند در اصفهان
شهردار اصفهان با بیان اینکه شهرنشینان ساکنان شهر هستند و سیاست ما توجه ویژه به شهرنشینان در کنار شهروندان نیز بوده و خواهد بود، گفت: علی رغم اینکه معنای واژه های شهرنشینی و شهروندی متفاوت است ما درصدد هستیم در حقوق آنها تفاوتی قائل نشویم.
وی بیان کرد: اگر امروز جهان در تلاطم است و گفت و گوهای جهانی و ملی در کشورهای مختلف در مورد افغانستان برقرار است برای این است که آرامش این کشورها در خاورمیانه به هم خورده است.
نوروزی تصریح کرد: حضور نمایندگی وزارت امور خارجه در اصفهان باعث می شود طی تعامل و هماهنگی ما با این وزارت خانه برنامه ها و دغدغه های ما در زمینه صلح و دوستی برای شهروندان، به مرحله عمل برسد.
مسلمانان هم افزایی و دوستی را در بین خود حاکم کنند
در ادامه این برنامه، علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه همه آموزه های دینی ما مملو از دعوت همه جهانیان به صلح، دوستی و آرامش است، گفت: خداوند وقتی در قرآن انسان را مورد خطاب قرار می دهد، خطاب به قومیت خاصی ندارد و به همه جهانیان می گوید که ما شما از قوم های مختلف و در محل های گوناگون آفریدیم و تنها ملاک برتری انسان ها، تقوا است.
وی ادامه داد: رفتار پیامبر (ص) در طول ۲۳ سال رسالت و نیز سیره ائمه (ع) از جمله امام حسین (ع) برای وارد نشدن به جنگ تا آخین لحظات و تلاش برای گام برداشتن در راه صلح، نشان از اهمیت دین ما به دوستی بین انسان ها دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه همه این پیام ها حکایت از این دارد که دین اسلام همه جهانیان را به صلح و آرامش فرامی خواند، اظهار کرد: ما پیرو دینی هستیم که چنین نداهای آسمانی از آن به گوش می رسد و بر همین اساس امروز برای جهانیان حرف های زیادی داریم.
وی با اشاره به اینکه ما باید تلاش کنیم تا صلح را به جهان تسری دهیم، تصریح کرد: در دنیایی که ما زندگی می کنیم، جهان به سمت رشد دانش بشری و تکنولوژی پیش می رود اما رگه هایی از جمود و خودخواهی را در جهان شاهدیم.
نصراصفهانی افزود: اگر امروز خوی استکباری امریکا و ایادی آن را شاهدیم، به خاطر حس برتری جویی نسبت به جوامع است و اگر همه جوامع از این گونه رفتارها خارج شوند، روز به روز جهان به سمت دوستی و صلح حرکت می کند.
وی با بیان اینکه ما مسلمانان در بین خود هم توصیه به صلح و دوستی شده ایم، اظهار کرد: امروز علاوه بر اینکه در باید تلاش کنیم تا در جهان نگاه صلح آمیز حاکم باشد ضروری است در درون خود هم افزایی و دوستی را برقرار کنیم و از هرگونه رفتار و گفتار که ما را به سوی عناد و تخاصم پیش ببرد، بپرهیزیم.