رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اینکه صادرکنندگان ۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی ایفا نشده خود را به چرخه اقتصاد کشور آورده اند، نوشت: بانک مرکزی با تمرکز بر تأمین کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی، نیازهای اساسی و ضروری کشور را با تمام سختی ها به خوبی و کفایت تامین کرده و نیز اجازه نداده است که واضعان تحریم به هدف اصلی خودشان در دوسال گذشته، که همانا فروپاشی اقتصاد کشور بود، برسند.
به گزارش پایگاه خبری هنر هشتم، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر همتی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: در اوج فشار حداکثری و بعد از دو سال مقاومت بانکمرکزی درخط مقدم جنگ اقتصادی و در مقابل شدیدترین وبیسابقهترین تحریمهای پولی و بانکی و علیرغم محدودیت دسترسی به درآمدهای ارزی کشور، بانکمرکزی با تمرکز بر تأمین کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی، نیازهای اساسی و ضروری کشور را با تمام سختیها به خوبی و کفایت، تامین کرده و نیز اجازه نداده است که واضعان تحریم به هدف اصلی خودشان در دوسال گذشته، که همانا فروپاشی اقتصاد کشور بود، برسند.
وی تصریح کرد: با افزایش نرخ ارز در چند هفته اخیر، که در مورد دلایل آن به موقع خود توضیح خواهم داد، هجمههای سازمانیافته و بعضاً با هدفهای خاص، علیه بانکمرکزی آغاز شده است. با وجود سختیها و دشواریها، کنترل نرخ ارز دغدغه مهم بانکمرکزی است، مردم عزیز مطمئن باشند بانکمرکزی بدون توجه به حواشی، به تلاش خود برای ثباتسازی بیشتر در بازارها و انشاالله عبور مطمئن از آخرین مراحل فشار حداکثری، ادامه خواهد داد.
رییس کل بانک مرکزی افزود: این روزها بعد از طرح مکانیزم ماشه، اخباری در مورد قطع کامل ارتباط نظام مالی ایران مطرح میشود، فارغ از قابلیت عملیاتی داشتن و میزان تأثیر عملی آن، متأسفانه تأثیر روانی آن در بازار ارز سایه افکنده است. در حالیکه در مقابل آن، خبرهای مثبتی از منابع مسدودی دارم؛ و نیز همانطور که قبلا ً گفتم روند عرضه و معاملات حوالههای ارزی در بازار دوم، دربستر سامانه نیما، بهخصوص سه ماهه اخیر، بهتر از قبل شده است. صادر کنندگان بالغ بر ۸ میلیارد دلار از تعهدات ارزی ۲۷ میلیارد دلاری ایفا نشده خود، مربوط به پروانههای صادراتی سال های ۱۳۹۷ – ۱۳۹۸ خود را، به تدریج به چرخه اقتصاد کشور آورده و مانده تعهدات آنها به حدود ۱۹ میلیار دلار کاهش یافته است. میانگین وزنی نرخ ارز در سامانه نیما نیز، با روند کاهشی به محدوده ۲۳ هزار تومان به ازای هر دلار رسیده است، که البته تأثیر خود را بهتدریج در نرخهای بازار نشان خواهد داد.