استاندار آذربایجان غربی با اشاره به دستور رئیس کل بانک مرکزی برای بررسی مجدد درخواست استان برای حذف تعهد ارزی صادرات محصولات کشاورزی زیر یک میلیون دلار بر اساس قول مساعد در سفر سال گذشته به آذربایجان غربی گفت: اگر این مهم محقق شود نقش بسزایی در رونق صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب خواهد داشت.

به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدمهدی شهریاری در دیدار با رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر سهم کشاورزی در توسعه پایدار استان گفت: آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

وی افزود: اشتغال بالا، وجود صنایع تبدیلی و ارزآوری بخش کشاورزی موجب شده تا این بخش در توسعه استان نقش بسزایی داشته باشد.

استاندار آذربایجان غربی افزایش صادرات محصولات کشاورزی را یک اصل اساسی برای رونق کشاورزی و اشتغال استان دانست و گفت: با توجه به کیفیت محصولات کشاورزی بویژه سیب و علاقمندی کشورهای هدف برای خرید، متاسفانه موانع صادراتی از جمله تعهد ارزی باعث دلسردی صادرکنندگان شده است.

شهریاری تحقق رفع تعهد ارزی را یک گام اساسی دانست و با قدردانی از اهتمام رئیس کل بانک مرکزی در صدور دستور بررسی مجدد رفع این مانع صادراتی با نظر مساعد تصریح کرد: رفع تعلیق کارت های بازرگانی زیر یک میلیون دلار نیز نوید خوبی برای فعالین این کشاورزی است.

وی افزود: تهاتر صادرات محصول در مقابل واردات محصولات کشاورزی گرمسیری از دیگر نیازهای استان است که امید داریم به زودی برطرف شود.

استاندار آذربایجان غربی گفت: منع شدن بانک ها از ضبط بیست درصد تسهیلات پرداختی نیز اتفاق خوبی برای حمایت از رونق تولید بود که رئیس کل بانک مرکزی با آن موافقت نمود.

شهریاری تعدیل حداقل ۲۰ درصدی ارزش پروانه های صادراتی به جهت پوشش هزینه های ارزی سربار صادرات (بویژه برای محصولات کشاورزی) و معرفی نمایندگی ارزی و ریالی بانک مرکزی، ایجاد واحد ویژه و تخصصی جهت رسیدگی به مشکلات جاری صادر کنندگان در استان با توجه به عدم دسترسی به سامانه بانک مرکزی (جهت رسیدگی به مشکلات صادر کنندگان در حوزه ایفای تعهدات ارزی و پاسخگویی به سوالات مطروحه و ابهامات موجود در این زمینه) را از دیگر موضوعاتی دانست که در این دیدار پیگیری شد.

وی امکان رفع تعهد ارزی عملکرد سال ۹۷ صادرکنندگان از طریق واگذاری پروانه های صادراتی به واردکنندگان تا پایان سال جاری، تعیین دوماهه مهلت ارائه اسناد حمل حواله های ارزی از زمان ورود کالا به پایانه های رسمی کشور تا تاریخ صدور اعلامیه تامین ارز برای اینکه از رسوب کالا در گمرکات جلوگیری شود و ایجاد زیرساخت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور به ویژه در کشور عراق برای صادر کنندگان استان را از دیگر درخواست های استان دانست.

شهریاری گفت: تمدید زمان اعلام شده برای ایفای تعهدات ارزی صادر کنندگان محصولات کشاورزی با توجه به معافیت از مالیات بر ارزش افزوده برای سال های ۹۷ و ۹۸ تا آخر سال جاری نیز در این دیدار مطرح شد که رئیس کل بانک مرکزی دستور پیگیری های لازم را صادر نمود.