نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی: شبکههای مجازی قانونمند نباشند، به امنیت ملی ضربه میزنند نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: اگر شبکههای مجازی خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند، بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد میکنند. به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم به نقل از ایرنا، «سید […]
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکیدکرد: اگر شبکههای مجازی خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند، بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد میکنند.
به گزارش پایگاه خبری روابط عمومی هنر هشتم به نقل از ایرنا، «سید علی یزدی خواه» طی سخنانی پیش از سخنرانی خطیب نماز جمعه تهران درخصوص طرح حمایت از کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی اظهار کرد: بیش از ۲۵ سال است که اینترنت وارد کشور شده است اما هیچ قانونی برای نحوه استفاده صحیح از آن به ویژه فضای مجازی در کشور تهیه نشده است.
عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی افزود: در بیشتر کشورهای دنیا از جمله اتحادیه اروپا، آمریکا، کانادا، اروپا شرقی، هند، چین، روسیه، ترکیه، عربستان و پاکستان برای فضای مجازی قانون وجود دارد. ولی از زمانی که مجلس شورای اسلامی وارد قانونگذاری برای فضای مجازی شد، برخی مدعی هستند که این قانون میخواهد کشور را شبیه افغانستان کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به تذکرات رهبر مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی عنوان کرد: ایشان در نخسین سال فعالیت مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم در خصوص مسائل اقتصاد، معیشت، عدالت اجتماعی، جمعیت و فضای مجازی تذکر دادند و تاکید داشتند باید در کوتاه مدت و میان مدت به آنها پرداخته شود.
وی با تاکید بر لزوم قانونمند شدن فضای مجازی ادامه داد: در فضای مجازی انواع و اقسام محتواهای ضدخانواده، ضد جمعیت، ضد وحدت ملی، ضد ارزشهای دینی، ضد سنتهای ایرانی وجود دارد و در این فضا سوال این است که آیا نیاز به قانونگذاری داریم یا نداریم؟
یزدی خواه ادامه داد: در جریان بررسی این طرح از نظرات کارشناسان و متخصصان ، صاحبان حرفه، نمایندگان دستگاههای مرتبط هزاران ساعت کار کردند و محتوایی به کمیسیون فرهنگی و کمیسیون مشترک ارائه کردند که این محتوا اکنون در مرکز پژوهشهای مجلس در حال بررسی است.
وی ادامه داد: تاکید مجلس این است که مردم در مقابل آسیبهای این فضا مصون باشند. به عنوان نمونه بسیاری از شهروندان از فروشگاه اینترنتی خارجی کالایی را سفارش میدهند و به رغم پرداخت وجه، این فروشگاه اینترنتی تعطیل میشود و یا به هر دلیل کالا به دست آنها نمیرسد. مالباخته هم نمیداند که به کجا مراجعه کند زیرا شبکه خارجی است و حتی این موضوع در برخی از شبکههای داخلی هم وجود دارد.
عضو کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی در ادامه شبکه جهانی اطلاعات را تیغ دو دم عنوان کرد و گفت: در موضوع علم و دانش و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در فضای جهانی، فضای مجازی یک فرصت است. اما تهدید هم هست و اگر خوب به آن پرداخت نشود میتواند به ما آسیب بزند.
یزدیخواه اضافه کرد: امروز فضای مجازی سبب شده سبک زندگی فرزندان ما، علایق و ارزشهای آنها تغییر یافته و به نوعی بهترین ابزار جاسوسی برای دشمن شده است.
وی با اشاره به میلیاردها دادههای اطلاعاتی مردم که در فضای شبکههای اجتماعی قرار میگیرد، گفت: این سبب میشود که دشمن نیازی به ارسال جاسوس نداشته و اطلاعات ما را بر اساس شبکههای اجتماعی استخراج کرده و از آن علیه ما استفاده کنند.
یزدی خواه با یادآوری انتخابات سال ۸۸ و فتنهای که دراین سال توسط دشمنان ایجاد شد، عنوان کرد: ۶ ماه قبل از انتخابات سال ۸۸، قرار بود توییتر و تلگرام برای تعمیرات دورهای، چند ماه تعطیل شوند. ولی «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه وقت آمریکا، رسما به این شبکهها نامه زد که فعلا تعطیل نکنید. چرا که انتخابات ریاست جمهوری ایران را برای اثرگذاری در پیش داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: به عبارتی اگر شبکههای خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند، بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید اداره فضای مجازی در اختیار ما باشد زیرا امروزه اختیار این فضا در دستان دشمنان است و اجازه نمیدهند حق بیان شود. به عنوان نمونه امروز روز جهانی حقوق بشر است و اگر در فیسبوک حرفی از شهید سلیمانی بزنید، فیسبوک شما را حذف میکند.بنابراین باید به سمت فضای داخلی و شبکه ملی اطلاعات رفت تا بتوان حرف حق را به جهان مخابره کرد.
این نماینده مردم در مجلس با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره فضای مجازی، خاطرنشان کرد: در آمریکا ۲۷۰ قانون برای فضای مجازی وجود دارد ولی در کشور ما هنوز قانونی در این باره نداریم و مشخص است که باید فضای مجازی در کشورقانونمند شود.
http://pra8.ir/?p=8957